Mézelő méh az élet szimbólumaMéh. Méhek. Anyaméh. MéhNővérek, akik méh áldanak és méh gyógyítást végeznek. Hogy is van ez? A MéhNővérek nevére kérdeztek rá többen újra. A kérdés megszokott, de már annyiszor megválaszoltam, hogy ide a hírlevélben is megválaszolom. S vannak nem éppen kérdésként megfogalmazott “nem tudnak mit kezdeni” a méhhel, a méhekkel, és egyáltalán ezek kapcsolatával típusú megnyílvánulások. Például:

  • “Mi köze van a női segítőknek a méhekhez? Ez nem méhészképzés!”
  • “Miért lenne ilyen fontos a méh…? Csak a bajom van vele. “
  • “Ez biztos valami h… nőegylet. “

A rövid válaszomat hozom most neked. A hosszabb ugyanis legalább egy estés előadás témája lenne a szakrális nőiség és a szakrális méhészet kapcsolatáról. Az Aranyasszony iskolában ezt meg is tartom, a Méhnővérképzésen és/vagy az érdeklődőknek mindenképpen, mert nagyon fontos téma.

De most jöjjön a rövid magyarázat…hogy értsd miért fontos. 

A méh mint anyaméh az emberi élet bölcsője, az élet megszentelt kelyhe, mellyel az ANYAság és vele a szent női princípium életet adó és tápláló képessége emeltetett ki minden korábbi életet tisztelő, ezért gyarapodó kultúrában. Azon kúltúrákban, ahol nem tisztelik a nőt, s az anyát, nem tisztelik az életet, kihasználják és alávetik azt. Ezen kultúrák a történelem során kihaltak, egymást pusztítő háborúkban véreztek el.

Ugyanakkor magyar kultúránkban nyelvünk nyomán máig tanúbizonyságot erről adó méh a mézelő méhet is jelenti. A mézelő méh az emberiség, és egyáltalán az egész élővilág életbenmaradásának alapja. Minden élet élvű kultúra, köztük a magyar is, a méhet kiemelten tisztelte. Egyes kutatások szerint a méhészet mint olyan a maga szakralitásában (nem ahogy ma művelik) magyar népektől terjedt el a világban. Attól függetlenül, hogy ez így volt-e, vagy sem, a magyarság számára méh és az Anya tisztelete, a Boldogasszony kultuszban egyértelmű és tudományosan is elfogadott tény. Mi több, az élet elve és az élet tisztelete, vele a nőiség és az Anyaság elvélnek megisztelése magyarságunknak szakrális alapja.

Az AranyAsszony Tradíció és vele rima asszonyaink és aranyasszonyaink ezen élet elvű kultúrának tudó és egyben gyógyító asszonyai voltak. Az ő tudásaikat, hagyományaikat viszik tovább ma a MéhNővérek.

A mézelő méhek és egyben az anyaméh tisztelete, valamint a nőket összekötő méh-háló élő szövete kapcsol össze és teszi nővérekké.

EZ A SZAKRÁLIS NŐISÉG ALAPJA. Ez a minta adja a MéhNővérek egymás közti nővériségének alapját. Mindezekről részletesebben a képzésen hallhatsz majd kutatásokat, további információkat.

Hát….ezért nem is kaphattak volna jobb, küldetésüket leíró nevet a MéhNővérek. 

Olyan küldetést hordozó nőkről van szók, akik az életet kívánják táplálni. Nőként az élet foganását, gyarapodását akarják segíteni. …mert már felismerték, hogy a nő ÉLET ASSZONY.

Ha a nő nem áll az élet mellé, kihal a föld. A nőé a megtartó, fenntartó, tápláló és békítő minőség. A nő szeretete gyógyító. 

Ahhoz, hogy női segítőként valóban tudják a női életet kísérni, nőtársaikat támogatni, 5 modulos képzésben, egymásra épülő tanulnivalókkal zajlik a képzés.


Nézd meg mi minden tartozik a 9  hónapos, intenzív, haladó önismereti szintel lévő leendő segítőknek, vagy továbbképzésben már nőket segítők számára:

Női KörVezető

SzertartásVezető

Női Tanító

Papnő

Nőiség Gyógyító és Méh Gyógyító

Részletes leírást itt találsz az új MéhNővér képzés indulásáról, 2019. november 8-tól indulón>>>

Várlak szeretettel a MéhNővérek közé!

 Szeretettel- élet szerelemmel:

 Pozsgai Nikoletta

 kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta

 személyiség integrációs tréner

 női önmegvalósítás specialista 

MéhNővérek? Miért ez a nevük? Avagy a méh és az anyaméh kapcsolatáról

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.